Chodím si po střechách sklepů

Facebook

28. 5. 2009 16:31
Rubrika: Controversy | Štítky: facebook

Ráno, vstanu, zapnu počítač a podívám se na jednu stránku, kde lidé přidávali své fotky a diskutovali. V tom najednou vidím v jejích statusech divnou zkratku, kterou jsem nechápal. Měji tam napsané FB, někteří však FS, a pár lidí dokonce FSB. Myslel jsem si, že to je zkratka nějaké akce či něco podobného. Po krátkém pátrání jsem dospěl k tomu, že se jedná dnes o moderní facebook.
Následoval obrovský odliv účtů z mé oblíbené stránky přeplněné fotkami a diskuzemi. ,,Co to má znamenat?? Že by facebook byl v něčem tak úžasný, krásný, plný kamarádů??" Ale já nehledám kamarády na internetu ani nikde jinde. Proč si přidávat kamarády do dlouhého seznamu a přetlačovat se o nejdelší tento seznam.
Sedím ve vlaku a přisedne si skupinka mladých lidí. Začali si povídat o facebooku. Vyplynulo, že kdo nemá facebook, tak je mimo společnost a není moderní a samotář, protože nemá kamarády na facebooku.
Asi jsem opravdu tak nadutý a nechápu co je facebook. Zaregistroval jsem se a okamžitě si mě do kamarádů chtěly přidat dvě milé lesby. To bylo na mě příliš a proto jsem už na tuto stránku nevkročil.
Avšak, není to ten pravý důvod. Ten pravý důvod jen to, že nechci jít s davem, nechci mít trapně dlouhý seznam přátel, prostě žádný seznam, já si své přátelé pamatuji a nepotřebuji je někam zaznamenávat, nechci být něčím co se nazývá ,,být in".....Mohl bych pokračovat do nekonečna.
Už je však večer a já unavený a otrávený z těch lidí, kteří jsou úžasným facebookem omámeni.
Ale, co to nečtu za novinku:,,Majitel Facebooku prodal dvě procenta firmy za 3,8 miliardy korun."
Jsem rád, že nejsem v tomto snu a jsem vzhůru.

 

 

 

Zobrazeno 3917×

Komentáře

HejTi

Moje reakce na tento článek a jeho umístění ve výběru z blogů je trochu obsáhleji tady:<br />
http://hejti.signaly.cz/0906/facebook-je-lepsi-nez

Juris

Zařídil jsem si profil na FB když jsem přišel do Říma před neceláma dvouma rokama, protože mě to om řekly spolužačky. Bylo nás přes polovina třídy (asi 30-40), vytvořili jsme si tam komunikační prostředí, když se něco děje, fotky ze třídy a podobně. Protože nás je hodně, z mnoha zemí a společenství, je to fakt dobrá věc. Ten boom a taky spousty aplikací a nabídek, taky i to rozšíření v ČR, přišlo později.Fakt je ten, že v poslední době je FB zaplaven přemírou informací od druhých (většinou hloupostí), které se špatně odfitrovávají a mě jako uživatele už to nudí sledovat, takže tam poslední dobou skoro nechodím, podstatné informace mi z FB chodí na email. Tak to jen můj osobní pohled, jak píšete, může sloužit pro dobro i jinak.

Zobrazit 60 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio